java.lang.NullPointerException

There are no available Samebug tips for this exception. Do you have an idea how to solve this issue? A short tip would help users who saw this issue last week.

  • I'm working with someone on case 1483 (https://na1.salesforce.com/50030000004hkw0). What's happening now is that they're testing 1.4.4, and seeing some strange behavior. I've reproduced both of the following behaviors: First, when Mule starts, it never succeeds in creating a connection upon the first attempt. We both see the following error: ERROR 2008-06-02 16:16:05,593 [UMOManager.3] org.mule.providers.SimpleRetryConnectionStrategy: Failed to connect/reconnect: WebsphereJmsConnector{this=15f1f9c, started=true, initialised=true, name='mqConnector', disposed=false, numberOfConcurrentTransactedReceivers=4, createMultipleTransactedReceivers=true, connected=t rue, supportedProtocols=[jms], serviceOverrides={message.receiver=org.mule.providers.jms.MultiConsumerJmsMessageReceiver, transacted.message.receiver=org.mule.p roviders.jms.MultiConsumerJmsMessageReceiver}}. Root Exception was: null. Type: class java.lang.NullPointerException java.lang.NullPointerException at org.mule.providers.jms.MultiConsumerJmsMessageReceiver$SubReceiver.doStart(MultiConsumerJmsMessageReceiver.java:171) at org.mule.providers.jms.MultiConsumerJmsMessageReceiver.doStart(MultiConsumerJmsMessageReceiver.java:97) at org.mule.providers.AbstractMessageReceiver.start(AbstractMessageReceiver.java:466) at org.mule.providers.AbstractConnector.startConnector(AbstractConnector.java:379) at org.mule.providers.AbstractConnector.connect(AbstractConnector.java:1186) at org.mule.providers.SimpleRetryConnectionStrategy.doConnect(SimpleRetryConnectionStrategy.java:76) at org.mule.providers.AbstractConnectionStrategy$1.run(AbstractConnectionStrategy.java:57) at org.mule.impl.work.WorkerContext.run(WorkerContext.java:310) at edu.emory.mathcs.backport.java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1061) at edu.emory.mathcs.backport.java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:575) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) INFO 2008-06-02 16:16:05,593 [UMOManager.6] org.mule.providers.SimpleRetryConnectionStrategy: Waiting for 5000ms before reconnecting. Failed attempt 1 of 12 Then, when we finally do connect (or at least when the console says we are connected), the messages on our queues are never consumed. I've attached the config files I've been using. If you have a VPN connection to the office, you should be able to connect to the same machine/queues referenced in my Spring file. Please let me know if you have any thoughts. Is this something we can fix with a config tweak?
    via by Angelo Bresci,
  • I'm working with someone on case 1483 (https://na1.salesforce.com/50030000004hkw0). What's happening now is that they're testing 1.4.4, and seeing some strange behavior. I've reproduced both of the following behaviors: First, when Mule starts, it never succeeds in creating a connection upon the first attempt. We both see the following error: ERROR 2008-06-02 16:16:05,593 [UMOManager.3] org.mule.providers.SimpleRetryConnectionStrategy: Failed to connect/reconnect: WebsphereJmsConnector{this=15f1f9c, started=true, initialised=true, name='mqConnector', disposed=false, numberOfConcurrentTransactedReceivers=4, createMultipleTransactedReceivers=true, connected=t rue, supportedProtocols=[jms], serviceOverrides={message.receiver=org.mule.providers.jms.MultiConsumerJmsMessageReceiver, transacted.message.receiver=org.mule.p roviders.jms.MultiConsumerJmsMessageReceiver}}. Root Exception was: null. Type: class java.lang.NullPointerException java.lang.NullPointerException at org.mule.providers.jms.MultiConsumerJmsMessageReceiver$SubReceiver.doStart(MultiConsumerJmsMessageReceiver.java:171) at org.mule.providers.jms.MultiConsumerJmsMessageReceiver.doStart(MultiConsumerJmsMessageReceiver.java:97) at org.mule.providers.AbstractMessageReceiver.start(AbstractMessageReceiver.java:466) at org.mule.providers.AbstractConnector.startConnector(AbstractConnector.java:379) at org.mule.providers.AbstractConnector.connect(AbstractConnector.java:1186) at org.mule.providers.SimpleRetryConnectionStrategy.doConnect(SimpleRetryConnectionStrategy.java:76) at org.mule.providers.AbstractConnectionStrategy$1.run(AbstractConnectionStrategy.java:57) at org.mule.impl.work.WorkerContext.run(WorkerContext.java:310) at edu.emory.mathcs.backport.java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1061) at edu.emory.mathcs.backport.java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:575) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) INFO 2008-06-02 16:16:05,593 [UMOManager.6] org.mule.providers.SimpleRetryConnectionStrategy: Waiting for 5000ms before reconnecting. Failed attempt 1 of 12 Then, when we finally do connect (or at least when the console says we are connected), the messages on our queues are never consumed. I've attached the config files I've been using. If you have a VPN connection to the office, you should be able to connect to the same machine/queues referenced in my Spring file. Please let me know if you have any thoughts. Is this something we can fix with a config tweak?
    via by Angelo Bresci,
    • java.lang.NullPointerException at org.mule.providers.jms.MultiConsumerJmsMessageReceiver$SubReceiver.doStart(MultiConsumerJmsMessageReceiver.java:171) at org.mule.providers.jms.MultiConsumerJmsMessageReceiver.doStart(MultiConsumerJmsMessageReceiver.java:97) at org.mule.providers.AbstractMessageReceiver.start(AbstractMessageReceiver.java:466) at org.mule.providers.AbstractConnector.startConnector(AbstractConnector.java:379) at org.mule.providers.AbstractConnector.connect(AbstractConnector.java:1186) at org.mule.providers.SimpleRetryConnectionStrategy.doConnect(SimpleRetryConnectionStrategy.java:76) at org.mule.providers.AbstractConnectionStrategy$1.run(AbstractConnectionStrategy.java:57) at org.mule.impl.work.WorkerContext.run(WorkerContext.java:310) at edu.emory.mathcs.backport.java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1061) at edu.emory.mathcs.backport.java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:575) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
    No Bugmate found.