org.jboss.netty.channel.ChannelException

tip

Try changing the port in core-site.xml from 9000 to 9001 as it seems port 9000 doesn't work.

tip

Change the connection port and ip adress. If you're trying to connect to your server from your own computer, check if you haven't already connected to the server in another instance.


rafael
tip

It might be that there's another process connecting to the same port you're trying to use, try to kill it or change the connection port.


rafael

You have a different solution? A short tip here would help you and many other users who saw this issue last week.

  • GitHub comment 14573#158134081
    via GitHub by ppf2
    ,
  • play 2.4.6 + akka cluster fails with sbt run
    via by Unknown author,
  • Installation problems
    via GitHub by fmrosa
    ,
  • GitHub comment 175#289996325
    via GitHub by wifiz
    ,
    • org.jboss.netty.channel.ChannelException: Failed to bind to: /0.0.0.0:20099 at org.jboss.netty.bootstrap.ServerBootstrap.bind(ServerBootstrap.java:272) at play.core.server.NettyServer$$anonfun$1.apply(NettyServer.scala:132) at play.core.server.NettyServer$$anonfun$1.apply(NettyServer.scala:129) at scala.Option.map(Option.scala:146) at play.core.server.NettyServer.<init>(NettyServer.scala:129) at play.core.server.NettyServerProvider.createServer(NettyServer.scala:200) at play.core.server.NettyServerProvider.createServer(NettyServer.scala:199) at play.core.server.ServerProvider$class.createServer(ServerProvider.scala:24) at play.core.server.NettyServerProvider.createServer(NettyServer.scala:199) at play.core.server.ProdServerStart$.start(ProdServerStart.scala:58) at play.core.server.ProdServerStart$.main(ProdServerStart.scala:27) at play.core.server.ProdServerStart.main(ProdServerStart.scala) Caused by: java.net.BindException: Address already in use at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method) at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:437) at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:429) at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:223) at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:74) at org.jboss.netty.channel.socket.nio.NioServerBoss$RegisterTask.run(NioServerBoss.java:193) at org.jboss.netty.channel.socket.nio.AbstractNioSelector.processTaskQueue(AbstractNioSelector.java:391) at org.jboss.netty.channel.socket.nio.AbstractNioSelector.run(AbstractNioSelector.java:315) at org.jboss.netty.channel.socket.nio.NioServerBoss.run(NioServerBoss.java:42) at org.jboss.netty.util.ThreadRenamingRunnable.run(ThreadRenamingRunnable.java:108) at org.jboss.netty.util.internal.DeadLockProofWorker$1.run(DeadLockProofWorker.java:42) at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1142) at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:617) at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)

    Users with the same issue

    poroszd
    3 times, last one,
    balintn
    2 times, last one,
    rafalg
    1 times, last one,
    regisso
    4 times, last one,
    zokni
    1 times, last one,
    136 more bugmates