java.lang.ClassNotFoundException: weblogic.servlet.WlwJSPServlet at weblogic.utils.classloaders.GenericClassLoader.findClass(GenericClassLoader. java:198)

tip

A few things cause this exception: 1) Check if you have all jars and if they're in the correct path when running. 2) Your classpath might be broken, you can define it in the command line with "java -cp yourClassPath" or at your IDE if you're using one.

tip

If you're using Hibernate, this indicates you're missing FasterXML Classmate dependency, which you can add to your dependencies. To add it, the groupId is com.fasterxml and artifactId is Classmate.

tip

Check if you didn't forget to instantiate your topic in the kafka broker.

tip

NoClassDefFoundError means java has failed to find a class you're trying to instantiate, look if you've added the class you're trying to instantiate to the dependencies.

tip

You need to add httpcore to your dependencies. Try adding version 4.3 or further.

You have a different solution? A short tip here would help you and many other users who saw this issue last week.

  • WlwJSPServlet Not Found
    via by 3004,
  • Urgent: WLS 8.1 MDB
    via by 3004,
  • Spring
    via by Unknown author,
  • Hadoop Image Processing Interface
    via Stack Overflow by yogesh
    ,
  • Error when running Jetty Sample code
    via Stack Overflow by leeshell
    ,
  • cucumber-jython's unit test fails
    via GitHub by dkowis
    ,
  • Start Jersey application with Jetty
    via Stack Overflow by ViT-Vetal-
    ,
    • java.lang.ClassNotFoundException: weblogic.servlet.WlwJSPServlet at weblogic.utils.classloaders.GenericClassLoader.findClass(GenericClassLoader. java:198) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:299) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:255) at weblogic.utils.classloaders.GenericClassLoader.loadClass(GenericClassLoader.java:223) at weblogic.servlet.jsp.JspConfig.isJspServletValid(JspConfig.java:317) at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.registerJspServlet(WebAppServletContext.java:2531) at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.prepareFromDescriptors(WebAppServletContext.java:1885) at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.init(WebAppServletContext.java:565) at weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.<init>(WebAppServletContext.java:493) at weblogic.servlet.internal.HttpServer.loadWebApp(HttpServer.java:628) at weblogic.servlet.internal.WebAppModule.prepare(WebAppModule.java:626) at weblogic.j2ee.J2EEApplicationContainer.prepareWebModule(J2EEApplicationContainer.java:3011) at weblogic.j2ee.J2EEApplicationContainer.prepareModules(J2EEApplicationContainer.java:1532)

    Users with the same issue

    Unknown visitor1 times, last one,
    rocday
    rocday2 times, last one,
    junior_cEngineer
    junior_cEngineer1 times, last one,
    Hiren Amaliyar
    Hiren Amaliyar2 times, last one,
    Matty
    Matty1 times, last one,
    1851 more bugmates