java.lang.NullPointerException

There are no available Samebug tips for this exception. Do you have an idea how to solve this issue? A short tip would help users who saw this issue last week.

  • GitHub comment 211#55007787
    via GitHub by ggvw
    ,
  • GitHub comment 210#55019555
    via GitHub by noderblade
    ,
  • http://forums.pentaho.com/showthread.php?82867-Problem-launching-Report-Designer-version-3.7-and-3.8-on-Windows-7 I have a problem running any version of Report Designer from 3.7 onwards on my Windows 7 PC. I have recently installed Service Pack 1 but the problem existed before doing so. When I run report-designer.bat the splash screen appears with the message "Booting Reporting Engine" but this is soon followed by this error message: java.lang.IllegalStateException: Booting failed at org.pentaho.reporting.designer.core.ReportDesigner.main(ReportDesigner.java:300) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) at org.pentaho.commons.launcher.Launcher.main(Launcher.java:134) Caused by: java.lang.NullPointerException at java.util.Hashtable.put(Unknown Source) at java.util.Properties.setProperty(Unknown Source) at java.lang.System.setProperty(Unknown Source) at org.pentaho.reporting.designer.core.settings.ProxySettings.applySettings(ProxySettings.java:260) at org.pentaho.reporting.designer.core.ReportDesignerBoot.performBoot(ReportDesignerBoot.java:112) at org.pentaho.reporting.libraries.base.boot.AbstractBoot.start(AbstractBoot.java:197) at org.pentaho.reporting.designer.core.ReportDesigner.main(ReportDesigner.java:297) ... 5 more Report Designer version 3.6.0-GA.11125 works fine on the same machine. I can get these newer versions of Report Designer to run on another PC using Windows XP so I don't think that my downloads are corrupt. My java setup appears correct, "java -version" returns the following detail: java version "1.6.0_26" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_26-b03) Java HotSpot(TM) Client VM (build 20.1-b02, mixed mode, sharing) This matches the version information reported by the Java control panel applet. Not sure where to take it from here, any help will be greatly appreciated.
    via by Thomas Morgner,
  • db:: 4.09::Unknown server version 3d
    via by Unknown author,
  • NullPointerException Starting Eclipse
    via by phil.hunt,
  • http://forums.pentaho.com/showthread.php?82867-Problem-launching-Report-Designer-version-3.7-and-3.8-on-Windows-7 I have a problem running any version of Report Designer from 3.7 onwards on my Windows 7 PC. I have recently installed Service Pack 1 but the problem existed before doing so. When I run report-designer.bat the splash screen appears with the message "Booting Reporting Engine" but this is soon followed by this error message: java.lang.IllegalStateException: Booting failed at org.pentaho.reporting.designer.core.ReportDesigner.main(ReportDesigner.java:300) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) at org.pentaho.commons.launcher.Launcher.main(Launcher.java:134) Caused by: java.lang.NullPointerException at java.util.Hashtable.put(Unknown Source) at java.util.Properties.setProperty(Unknown Source) at java.lang.System.setProperty(Unknown Source) at org.pentaho.reporting.designer.core.settings.ProxySettings.applySettings(ProxySettings.java:260) at org.pentaho.reporting.designer.core.ReportDesignerBoot.performBoot(ReportDesignerBoot.java:112) at org.pentaho.reporting.libraries.base.boot.AbstractBoot.start(AbstractBoot.java:197) at org.pentaho.reporting.designer.core.ReportDesigner.main(ReportDesigner.java:297) ... 5 more Report Designer version 3.6.0-GA.11125 works fine on the same machine. I can get these newer versions of Report Designer to run on another PC using Windows XP so I don't think that my downloads are corrupt. My java setup appears correct, "java -version" returns the following detail: java version "1.6.0_26" Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_26-b03) Java HotSpot(TM) Client VM (build 20.1-b02, mixed mode, sharing) This matches the version information reported by the Java control panel applet. Not sure where to take it from here, any help will be greatly appreciated.
    via by Thomas Morgner,
  • Weasis 2.5 and 2.5.2 run with jnpl
    via by Tomasz Buziak,
  • Weasis woes
    via by Dr Lawrence Fox,
    • java.lang.NullPointerException at java.util.Hashtable.put(Unknown Source) at java.util.Properties.setProperty(Unknown Source) at java.lang.System.setProperty(Unknown Source) at nl.lxtreme.ols.runner.Runner.main(Runner.java:165)

    Users with the same issue

    batwalrus76
    3 times, last one,
    Unknown visitor1 times, last one,
    Unknown visitor1 times, last one,
    nasimk
    3 times, last one,
    poroszd
    2 times, last one,
    19 more bugmates