org.labkey.api.util.ConfigurationException

tip

Add localDataSource="true" to the realm when using local database.

tip

Make sure you use the same name for your database everywhere in context.xml.

tip

Try removing the server.xml file and adding it again to the project, and do a Clean Build.

You have a different solution? A short tip here would help you and many other users who saw this issue last week.

  • Start Page: /home/Support/Server Forum
    via by Unknown author,
  • Start Page: /home/Support/Server Forum
    via by Unknown author,
  • Messages: /home/Support/Server Forum
    via by Unknown author,
  • Messages: /home/Support/Server Forum
    via by Unknown author,
    • org.labkey.api.util.ConfigurationException: DataSources are not properly configured in labkey.xml. at org.labkey.api.module.ModuleLoader.initializeDataSources(ModuleLoader.java:887) at org.labkey.api.module.ModuleLoader.doInit(ModuleLoader.java:318) at org.labkey.api.module.ModuleLoader.init(ModuleLoader.java:230) at java.lang.Thread.run(Thread.java:745) Caused by: javax.naming.NameNotFoundException: Name [comp/env] is not bound in this Context. Unable to find [comp]. at org.apache.naming.NamingContext.lookup(NamingContext.java:819) at org.apache.naming.NamingContext.lookup(NamingContext.java:167) at org.apache.naming.SelectorContext.lookup(SelectorContext.java:156) at javax.naming.InitialContext.lookup(InitialContext.java:417) at org.labkey.api.module.ModuleLoader.ensureDatabase(ModuleLoader.java:902) at org.labkey.api.module.ModuleLoader.initializeDataSources(ModuleLoader.java:864)

    Users with the same issue

    Unknown visitor1 times, last one,
    Unknown visitor1 times, last one,
    Casper
    6 times, last one,
    treefolk
    1 times, last one,
    asdasd
    2 times, last one,
    29 more bugmates