java.lang.NoClassDefFoundError

tip

Look if your classpath is correct, and check if the versions of your libraries match the version you described in your pom.xml

You have a different solution? A short tip here would help you and many other users who saw this issue last week.

  • Mac Appcelerator Studio: An error has occurred
    via Stack Overflow by 0leg
    ,
  • GitHub comment 1444#141675726
    via GitHub by jvasileff
    ,
  • Exception in eclipse plugin
    via GitHub by Xfel
    ,
    • java.lang.NoClassDefFoundError: javax
    • et/ssl/HostnameVerifier at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)[:1.8.0] at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:760)[:1.8.0] at org.eclipse.osgi.internal.loader.ModuleClassLoader.defineClass(ModuleClassLoader.java:272) at org.eclipse.osgi.internal.loader.classpath.ClasspathManager.defineClass(ClasspathManager.java:632) at org.eclipse.osgi.internal.loader.classpath.ClasspathManager.findClassImpl(ClasspathManager.java:588) at org.eclipse.osgi.internal.loader.classpath.ClasspathManager.findLocalClassImpl(ClasspathManager.java:540) at org.eclipse.osgi.internal.loader.classpath.ClasspathManager.findLocalClass(ClasspathManager.java:527) at org.eclipse.osgi.internal.loader.ModuleClassLoader.findLocalClass(ModuleClassLoader.java:324) at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findLocalClass(BundleLoader.java:320) at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClassInternal(BundleLoader.java:395) at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:345) at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:337) at org.eclipse.osgi.internal.loader.ModuleClassLoader.loadClass(ModuleClassLoader.java:160) at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)[:1.8.0] at org.apache.http.impl.client.HttpClientBuilder.build(HttpClientBuilder.java:709) at org.matmaul.freeboxos.internal.RestManager.<init>(RestManager.java:59) at org.matmaul.freeboxos.FreeboxOsClient.<init>(FreeboxOsClient.java:52) at org.openhab.binding.freebox.handler.FreeboxHandler.authorize(FreeboxHandler.java:97) at org.openhab.binding.freebox.handler.FreeboxHandler.initialize(FreeboxHandler.java:145) at org.eclipse.smarthome.core.thing.binding.BaseThingHandlerFactory.registerHandler(BaseThingHandlerFactory.java:130) at org.eclipse.smarthome.core.thing.internal.ThingManager$6.call(ThingManager.java:507) at org.eclipse.smarthome.core.thing.internal.ThingManager$6.call(ThingManager.java:1) at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:266)[:1.8.0] at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1142)[:1.8.0] at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:617)[:1.8.0] at java.lang.Thread.run(Thread.java:744)[:1.8.0]

    Users with the same issue

    Unknown visitor1 times, last one,
    davidvanlaatum
    1 times, last one,
    DannyDBag
    12 times, last one,
    Unknown visitor1 times, last one,
    Unknown visitor1 times, last one,
    139 more bugmates