org.elasticsearch.http.BindHttpException

tip

It might be that there's another process connecting to the same port you're trying to use, try to kill it or change the connection port.


rafaelrafael
tip

Try changing the port in core-site.xml from 9000 to 9001 as it seems port 9000 doesn't work.

tip

Change the connection port and ip adress. If you're trying to connect to your server from your own computer, check if you haven't already connected to the server in another instance.


rafaelrafael

You have a different solution? A short tip here would help you and many other users who saw this issue last week.

  • GitHub comment 20296#244397187
    via GitHub by dadoonet
    ,
  • Chat and Commands
    via GitHub by Vlad2000MC
    ,
  • Flaky OkHttpTransportTest
    via GitHub by lukaszx0
    ,
  • Error on start
    via by Tzvi Moshe Arnstein,
    • org.elasticsearch.http.BindHttpException: Failed to bind to [org.elasticsearch.common.transport.PortsRange@2a19a0fe] at org.elasticsearch.http.netty4.Netty4HttpServerTransport.bindAddress(Netty4HttpServerTransport.java:440)[?:?] at org.elasticsearch.http.netty4.Netty4HttpServerTransport.createBoundHttpAddress(Netty4HttpServerTransport.java:338)[?:?] at org.elasticsearch.http.netty4.Netty4HttpServerTransport.doStart(Netty4HttpServerTransport.java:324)[?:?] at org.elasticsearch.common.component.AbstractLifecycleComponent.start(AbstractLifecycleComponent.java:68)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.http.HttpServer.doStart(HttpServer.java:77)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.common.component.AbstractLifecycleComponent.start(AbstractLifecycleComponent.java:68)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.node.Node.start(Node.java:553)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.bootstrap.Bootstrap.start(Bootstrap.java:193)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.bootstrap.Bootstrap.init(Bootstrap.java:257)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.init(Elasticsearch.java:100)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.execute(Elasticsearch.java:95)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.cli.SettingCommand.execute(SettingCommand.java:54)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.cli.Command.mainWithoutErrorHandling(Command.java:88)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.cli.Command.main(Command.java:54)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.main(Elasticsearch.java:74)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.main(Elasticsearch.java:67)[elasticsearch-5.0.0-alpha6-SNAPSHOT.jar:5.0.0-alpha6-SNAPSHOT] Caused by: java.net.BindException: Ne peut attribuer l'adresse demandée at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)[?:1.8.0_101] at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:433)[?:1.8.0_101] at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:425)[?:1.8.0_101] at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:223)[?:1.8.0_101] at io.netty.channel.socket.nio.NioServerSocketChannel.doBind(NioServerSocketChannel.java:127)[?:?] at io.netty.channel.AbstractChannel$AbstractUnsafe.bind(AbstractChannel.java:554)[?:?] at io.netty.channel.DefaultChannelPipeline$HeadContext.bind(DefaultChannelPipeline.java:1258)[?:?] at io.netty.channel.AbstractChannelHandlerContext.invokeBind(AbstractChannelHandlerContext.java:511)[?:?] at io.netty.channel.AbstractChannelHandlerContext.bind(AbstractChannelHandlerContext.java:496)[?:?] at io.netty.channel.DefaultChannelPipeline.bind(DefaultChannelPipeline.java:980)[?:?] at io.netty.channel.AbstractChannel.bind(AbstractChannel.java:250)[?:?] at io.netty.bootstrap.AbstractBootstrap$2.run(AbstractBootstrap.java:363)[?:?] at io.netty.util.concurrent.AbstractEventExecutor.safeExecute(AbstractEventExecutor.java:163)[?:?] at io.netty.util.concurrent.SingleThreadEventExecutor.runAllTasks(SingleThreadEventExecutor.java:418)[?:?] at io.netty.channel.nio.NioEventLoop.run(NioEventLoop.java:440)[?:?] at io.netty.util.concurrent.SingleThreadEventExecutor$5.run(SingleThreadEventExecutor.java:873)[?:?] at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)[?:1.8.0_101]

    Users with the same issue

    rsprangemeijerrsprangemeijer
    19 times, last one,
    slashslash
    18 times, last one,
    treefolktreefolk
    2 times, last one,
    Unknown visitor
    Unknown visitor2 times, last one,
    rocdayrocday
    4 times, last one,
    136 more bugmates