java.lang.NoSuchFieldError

HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME after building with forked hive? May be another instance of server is running - can you check? On Mon, Jun 15, 2015 at 4:35 PM, Deepak Kumar Barr (Tech_BLR) < deepak.barr@flipkart.com> wrote: > Hey sneh, > > The URL is incorrect. The UI is available at > http://localhost:19999/index.html > > Regards, > Deepak Kumar Barr > > On Mon, Jun 15, 2015 at 4:26 PM, Sneh <shanker.sneh@myntra.com> wrote: > >> Thanks Amareshwari. >> >> I built the Inmobi forked hive. HIVE_HOME is good too. >> Could go into the Hive prompt successfully. >> >> But when I start the lens-ctl, I get: >> >> EN-ShankerS:bin shanker.sneh$ sh lens-ctl start >> >> Adding hadoop libs in classpath from /Users/shanker.sneh/hadoop >> >> HIVE_HOME is set, adding >> /Users/shanker.sneh/hive-hive-release-0.13.3-inm/lib/* into lens classpath >> >> Started lens server! >> >> EN-ShankerS:bin shanker.sneh$ >> >> >> But the "webpage is not available" at localhost:9999/lensapi/. >> >> Same error as before, which I was getting using Hive 1.0 >> >> BR, >> *Sneh* >> Engineering BI >> >> On Mon, Jun 15, 2015 at 4:03 PM, amareshwarisr . <amareshwari@gmail.com> >> wrote: >> >>> Hello Sneh, >>> >>> Thanks for reaching out. Lens depends on a forked version of Hive as of >>> now. >>> >>> Please see >>> http://lens.incubator.apache.org/lenshome/install-and-run.html#Installing_and_Running_Lens >>> and >>> http://lens.incubator.apache.org/developer/contribute.html#Building_Hive_from_Source >>> for how to build from forked hive. >>> >>> Thanks >>> Amareshwari >>> >>> >>> On Mon, Jun 15, 2015 at 3:55 PM, Sneh <shanker.sneh@myntra.com> wrote: >>> Hello all, I am trying my hands on Lens. So need your help with this. I have HDFS & hive running on my local (Mac OS) in stand alone mode. I have my lens-site.xml as: <property> <name>lens.server.base.url</name> <value>localhost:9999/lensapi/</value> </property> <property> <name>lens.server.drivers</name> <value>org.apache.lens.driver.hive.HiveDriver,org.apache.lens.driver.jdbc.JDBCDriver</value> </property> <property> <name>lens.server.database.resource.dir</name> <value>/tmp/lens/resources</value> </property> When I do a lens-ctl start, I get the message "Started lens server!". But the browser doesn't open the URL localhost:9999/lensapi/ I am sure I am missing something very important, but unable to figure out what. So didn't try starting the client as the server URL isn't working for me. Server log says: Exception in thread "main" java.lang.NoSuchFieldError: HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME

Solutions on the web730

  • via lens-user by amareshwarisr ., 9 months ago
    HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME after building with forked hive? May be another instance of server is running - can you check? On Mon, Jun 15, 2015 at 4:35 PM, Deepak Kumar Barr (Tech_BLR) < deepak.barr@flipkart.com> wrote: > Hey sneh, > > The URL
  • (MainPanel.java:42) \#external jar classes at org.yyy.yyy.MainPanel.startServices(MainPanel.java:223) \#within obfuscated jar, but I had to keep this class because it contained reflection and enumeration; , MainPanel is "kept" at org.yyy.yyy.MainFrame.d
  • LINUX exception at executerService.submit(callable).get() this line when I tried to run test case. My test cases are Callable and for every test case I create callable object and submit it, but after submit I am getting java.util.concurrent.ExecutionException: java.lang.NoSuchFieldError: LINUX
  • Stack trace

    • java.lang.NoSuchFieldError: HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME after building with forked hive? May be another instance of server is running - can you check? On Mon, Jun 15, 2015 at 4:35 PM, Deepak Kumar Barr (Tech_BLR) < deepak.barr@flipkart.com> wrote: > Hey sneh, > > The URL is incorrect. The UI is available at > http://localhost:19999/index.html > > Regards, > Deepak Kumar Barr > > On Mon, Jun 15, 2015 at 4:26 PM, Sneh <shanker.sneh@myntra.com> wrote: > >> Thanks Amareshwari. >> >> I built the Inmobi forked hive. HIVE_HOME is good too. >> Could go into the Hive prompt successfully. >> >> But when I start the lens-ctl, I get: >> >> EN-ShankerS:bin shanker.sneh$ sh lens-ctl start >> >> Adding hadoop libs in classpath from /Users/shanker.sneh/hadoop >> >> HIVE_HOME is set, adding >> /Users/shanker.sneh/hive-hive-release-0.13.3-inm/lib/* into lens classpath >> >> Started lens server! >> >> EN-ShankerS:bin shanker.sneh$ >> >> >> But the "webpage is not available" at localhost:9999/lensapi/. >> >> Same error as before, which I was getting using Hive 1.0 >> >> BR, >> *Sneh* >> Engineering BI >> >> On Mon, Jun 15, 2015 at 4:03 PM, amareshwarisr . <amareshwari@gmail.com> >> wrote: >> >>> Hello Sneh, >>> >>> Thanks for reaching out. Lens depends on a forked version of Hive as of >>> now. >>> >>> Please see >>> http://lens.incubator.apache.org/lenshome/install-and-run.html#Installing_and_Running_Lens >>> and >>> http://lens.incubator.apache.org/developer/contribute.html#Building_Hive_from_Source >>> for how to build from forked hive. >>> >>> Thanks >>> Amareshwari >>> >>> >>> On Mon, Jun 15, 2015 at 3:55 PM, Sneh <shanker.sneh@myntra.com> wrote: >>> Hello all, I am trying my hands on Lens. So need your help with this. I have HDFS & hive running on my local (Mac OS) in stand alone mode. I have my lens-site.xml as: <property> <name>lens.server.base.url<
    • ame> <value>localhost:9999/lensapi/</value> </property> <property> <name>lens.server.drivers<
    • ame> <value>org.apache.lens.driver.hive.HiveDriver,org.apache.lens.driver.jdbc.JDBCDriver</value> </property> <property> <name>lens.server.database.resource.dir<
    • ame> <value>/tmp/lens/resources</value> </property> When I do a lens-ctl start, I get the message "Started lens server!". But the browser doesn't open the URL localhost:9999/lensapi/ I am sure I am missing something very important, but unable to figure out what. So didn't try starting the client as the server URL isn't working for me. Server log says: Exception in thread "main" java.lang.NoSuchFieldError: HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME at org.apache.lens.server.LensServices.init(LensServices.java:146) at org.apache.lens.server.LensServer.startServices(LensServer.java:133) at org.apache.lens.server.LensServer.<init>(LensServer.java:87) at org.apache.lens.server.LensServer.createLensServer(LensServer.java:76) at org.apache.lens.server.LensServer.main(LensServer.java:186)

    Write tip

    You have a different solution? A short tip here would help you and many other users who saw this issue last week.

    Users with the same issue

    You are the first who have seen this exception. Write a tip to help other users and build your expert profile.