java.lang.NoSuchFieldError: HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME after building with forked hive? May be another instance of server is running - can you check? On Mon, Jun 15, 2015 at 4:35 PM, Deepak Kumar Barr (Tech_BLR) < deepak.barr@flipkart.com> wrote: > Hey sneh, > > The URL is incorrect. The UI is available at > http://localhost:19999/index.html > > Regards, > Deepak Kumar Barr > > On Mon, Jun 15, 2015 at 4:26 PM, Sneh <shanker.sneh@myntra.com> wrote: > >> Thanks Amareshwari. >> >> I built the Inmobi forked hive. HIVE_HOME is good too. >> Could go into the Hive prompt successfully. >> >> But when I start the lens-ctl, I get: >> >> EN-ShankerS:bin shanker.sneh$ sh lens-ctl start >> >> Adding hadoop libs in classpath from /Users/shanker.sneh/hadoop >> >> HIVE_HOME is set, adding >> /Users/shanker.sneh/hive-hive-release-0.13.3-inm/lib/* into lens classpath >> >> Started lens server! >> >> EN-ShankerS:bin shanker.sneh$ >> >> >> But the "webpage is not available" at localhost:9999/lensapi/. >> >> Same error as before, which I was getting using Hive 1.0 >> >> BR, >> *Sneh* >> Engineering BI >> >> On Mon, Jun 15, 2015 at 4:03 PM, amareshwarisr . <amareshwari@gmail.com> >> wrote: >> >>> Hello Sneh, >>> >>> Thanks for reaching out. Lens depends on a forked version of Hive as of >>> now. >>> >>> Please see >>> http://lens.incubator.apache.org/lenshome/install-and-run.html#Installing_and_Running_Lens >>> and >>> http://lens.incubator.apache.org/developer/contribute.html#Building_Hive_from_Source >>> for how to build from forked hive. >>> >>> Thanks >>> Amareshwari >>> >>> >>> On Mon, Jun 15, 2015 at 3:55 PM, Sneh <shanker.sneh@myntra.com> wrote: >>> Hello all, I am trying my hands on Lens. So need your help with this. I have HDFS & hive running on my local (Mac OS) in stand alone mode. I have my lens-site.xml as: <property> <name>lens.server.base.url</name> <value>localhost:9999/lensapi/</value> </property> <property> <name>lens.server.drivers</name> <value>org.apache.lens.driver.hive.HiveDriver,org.apache.lens.driver.jdbc.JDBCDriver</value> </property> <property> <name>lens.server.database.resource.dir</name> <value>/tmp/lens/resources</value> </property> When I do a lens-ctl start, I get the message "Started lens server!". But the browser doesn't open the URL localhost:9999/lensapi/ I am sure I am missing something very important, but unable to figure out what. So didn't try starting the client as the server URL isn't working for me. Server log says: Exception in thread "main" java.lang.NoSuchFieldError: HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME

lens-user | amareshwarisr . | 2 years ago
  1. 0

    Re: Unable to start the Lens server

    lens-user | 2 years ago | amareshwarisr .
    java.lang.NoSuchFieldError: HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME after building with forked hive? May be another instance of server is running - can you check? On Mon, Jun 15, 2015 at 4:35 PM, Deepak Kumar Barr (Tech_BLR) < deepak.barr@flipkart.com> wrote: > Hey sneh, > > The URL is incorrect. The UI is available at > http://localhost:19999/index.html > > Regards, > Deepak Kumar Barr > > On Mon, Jun 15, 2015 at 4:26 PM, Sneh <shanker.sneh@myntra.com> wrote: > >> Thanks Amareshwari. >> >> I built the Inmobi forked hive. HIVE_HOME is good too. >> Could go into the Hive prompt successfully. >> >> But when I start the lens-ctl, I get: >> >> EN-ShankerS:bin shanker.sneh$ sh lens-ctl start >> >> Adding hadoop libs in classpath from /Users/shanker.sneh/hadoop >> >> HIVE_HOME is set, adding >> /Users/shanker.sneh/hive-hive-release-0.13.3-inm/lib/* into lens classpath >> >> Started lens server! >> >> EN-ShankerS:bin shanker.sneh$ >> >> >> But the "webpage is not available" at localhost:9999/lensapi/. >> >> Same error as before, which I was getting using Hive 1.0 >> >> BR, >> *Sneh* >> Engineering BI >> >> On Mon, Jun 15, 2015 at 4:03 PM, amareshwarisr . <amareshwari@gmail.com> >> wrote: >> >>> Hello Sneh, >>> >>> Thanks for reaching out. Lens depends on a forked version of Hive as of >>> now. >>> >>> Please see >>> http://lens.incubator.apache.org/lenshome/install-and-run.html#Installing_and_Running_Lens >>> and >>> http://lens.incubator.apache.org/developer/contribute.html#Building_Hive_from_Source >>> for how to build from forked hive. >>> >>> Thanks >>> Amareshwari >>> >>> >>> On Mon, Jun 15, 2015 at 3:55 PM, Sneh <shanker.sneh@myntra.com> wrote: >>> Hello all, I am trying my hands on Lens. So need your help with this. I have HDFS & hive running on my local (Mac OS) in stand alone mode. I have my lens-site.xml as: <property> <name>lens.server.base.url</name> <value>localhost:9999/lensapi/</value> </property> <property> <name>lens.server.drivers</name> <value>org.apache.lens.driver.hive.HiveDriver,org.apache.lens.driver.jdbc.JDBCDriver</value> </property> <property> <name>lens.server.database.resource.dir</name> <value>/tmp/lens/resources</value> </property> When I do a lens-ctl start, I get the message "Started lens server!". But the browser doesn't open the URL localhost:9999/lensapi/ I am sure I am missing something very important, but unable to figure out what. So didn't try starting the client as the server URL isn't working for me. Server log says: Exception in thread "main" java.lang.NoSuchFieldError: HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME
  2. 0

    Enumeration(?) obfuscation problem at runtime

    proguard | 8 years ago | jbu311
    java.lang.NoSuchFieldError: OK \# 1 maps to status "OK" at com.xxx.xxx.monitor.gui.DataPanel.init(DataPanel.java:34) \#external jar classes at comxxx.xxx.monitor.gui.MainPanel.initGUI(MainPanel.java:73) \#external jar classes at com.xxx.xxx.monitor.gui.MainPanel.init(MainPanel.java:42) \#external jar classes at org.yyy.yyy.MainPanel.startServices(MainPanel.java:223) \#within obfuscated jar, but I had to keep this class because it contained reflection and enumeration; , MainPanel is "kept" at org.yyy.yyy.MainFrame.d(MainFrame.java:174) \#same as comment above, MainFrame is "kept" at org.yyy.yyy.MainFrame$2.run(MainFrame.java:125) \#same as comment above, MainFrame is "kept"
  3. 0

    Missing site_path when trying to experiement with websession-flatfile

    Google Groups | 1 month ago | christopher bradski
    java.lang.NoSuchFieldError: site_path What version of Gerrit are you using, and have you confirmed that you're using the plugin built from the correct corresponding branch?
  4. Speed up your debug routine!

    Automated exception search integrated into your IDE

  5. 0

    V3+ejb+Metro java.lang.NoSuchFieldError: modulesRegistry

    Oracle Community | 8 years ago | rimartin7
    java.lang.NoSuchFieldError: modulesRegi stry" on jsr109-impl.jar -------- [code] Sep 20, 2008 10:22:45 PM org.glassfish.deployment.admin.DeployCommand execute INFO: Deployment of jsf-ics done is 7324 ms Sep 20, 2008 10:22:45 PM com.sun.enterprise.v3.admin.CommandRunner doCommand SEVERE: Exception in command execution : java.lang.NoSuchFieldError: modulesRegi stry java.lang.NoSuchFieldError: modulesRegistry at org.glassfish.webservices.WebServicesDeployer.getMetaData(WebServices Deployer.java:336) at com.sun.enterprise.v3.server.ApplicationLifecycle.setupContainerInfos (ApplicationLifecycle.java:379) at com.sun.enterprise.v3.server.ApplicationLifecycle.deploy(ApplicationL ifecycle.java:192) at org.glassfish.deployment.admin.DeployCommand.execute(DeployCommand.ja va:301) at com.sun.enterprise.v3.admin.CommandRunner$2.execute(CommandRunner.jav a:295) at com.sun.enterprise.v3.admin.CommandRunner.doCommand(CommandRunner.jav a:310) at com.sun.enterprise.v3.admin.CommandRunner.doCommand(CommandRunner.jav a:118) at com.sun.enterprise.v3.admin.CommandRunner.doCommand(CommandRunner.jav a:98) at org.glassfish.admingui.common.util.LocalDeploymentFacility$LocalDFCom mandRunner.run(LocalDeploymentFacility.java:140) at org.glassfish.deployment.client.AbstractDeploymentFacility.deploy(Abs tractDeploymentFacility.java:230) at org.glassfish.admingui.common.util.DeployUtil.invokeDeploymentFacilit y(DeployUtil.java:118) at org.glassfish.admingui.common.util.DeployUtil.deploy(DeployUtil.java: 95) at org.glassfish.admingui.handlers.DeploymentHandler.deploy(DeploymentHa ndler.java:149)
  6. 0

    Getting java.lang.NoSuchFieldError: INT_8 error while running spark job through oozie

    Stack Overflow | 12 months ago | Nisith Nanda
    java.lang.NoSuchFieldError: INT_8 error when I am trying to execute a spark job using OOzie on Cloudera 5.5.1 version. Any help on this will be appreciated. Please find the error stackstrace below. 16/01/28 11:21:17 WARN TaskSetManager: Lost task 0.2 in stage 20.0 (TID 40, Zlab-physrv1): java.lang.NoSuchFieldError: INT_8

    Not finding the right solution?
    Take a tour to get the most out of Samebug.

    Tired of useless tips?

    Automated exception search integrated into your IDE

    Root Cause Analysis

    1. java.lang.NoSuchFieldError

      HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME after building with forked hive? May be another instance of server is running - can you check? On Mon, Jun 15, 2015 at 4:35 PM, Deepak Kumar Barr (Tech_BLR) < deepak.barr@flipkart.com> wrote: > Hey sneh, > > The URL is incorrect. The UI is available at > http://localhost:19999/index.html > > Regards, > Deepak Kumar Barr > > On Mon, Jun 15, 2015 at 4:26 PM, Sneh <shanker.sneh@myntra.com> wrote: > >> Thanks Amareshwari. >> >> I built the Inmobi forked hive. HIVE_HOME is good too. >> Could go into the Hive prompt successfully. >> >> But when I start the lens-ctl, I get: >> >> EN-ShankerS:bin shanker.sneh$ sh lens-ctl start >> >> Adding hadoop libs in classpath from /Users/shanker.sneh/hadoop >> >> HIVE_HOME is set, adding >> /Users/shanker.sneh/hive-hive-release-0.13.3-inm/lib/* into lens classpath >> >> Started lens server! >> >> EN-ShankerS:bin shanker.sneh$ >> >> >> But the "webpage is not available" at localhost:9999/lensapi/. >> >> Same error as before, which I was getting using Hive 1.0 >> >> BR, >> *Sneh* >> Engineering BI >> >> On Mon, Jun 15, 2015 at 4:03 PM, amareshwarisr . <amareshwari@gmail.com> >> wrote: >> >>> Hello Sneh, >>> >>> Thanks for reaching out. Lens depends on a forked version of Hive as of >>> now. >>> >>> Please see >>> http://lens.incubator.apache.org/lenshome/install-and-run.html#Installing_and_Running_Lens >>> and >>> http://lens.incubator.apache.org/developer/contribute.html#Building_Hive_from_Source >>> for how to build from forked hive. >>> >>> Thanks >>> Amareshwari >>> >>> >>> On Mon, Jun 15, 2015 at 3:55 PM, Sneh <shanker.sneh@myntra.com> wrote: >>> Hello all, I am trying my hands on Lens. So need your help with this. I have HDFS & hive running on my local (Mac OS) in stand alone mode. I have my lens-site.xml as: <property> <name>lens.server.base.url</name> <value>localhost:9999/lensapi/</value> </property> <property> <name>lens.server.drivers</name> <value>org.apache.lens.driver.hive.HiveDriver,org.apache.lens.driver.jdbc.JDBCDriver</value> </property> <property> <name>lens.server.database.resource.dir</name> <value>/tmp/lens/resources</value> </property> When I do a lens-ctl start, I get the message "Started lens server!". But the browser doesn't open the URL localhost:9999/lensapi/ I am sure I am missing something very important, but unable to figure out what. So didn't try starting the client as the server URL isn't working for me. Server log says: Exception in thread "main" java.lang.NoSuchFieldError: HIVE_SESSION_IMPL_CLASSNAME

      at org.apache.lens.server.LensServices.init()
    2. org.apache.lens
      LensServer.main
      1. org.apache.lens.server.LensServices.init(LensServices.java:146)
      2. org.apache.lens.server.LensServer.startServices(LensServer.java:133)
      3. org.apache.lens.server.LensServer.<init>(LensServer.java:87)
      4. org.apache.lens.server.LensServer.createLensServer(LensServer.java:76)
      5. org.apache.lens.server.LensServer.main(LensServer.java:186)
      5 frames