java.net.BindException

tip

It might be that there's another process connecting to the same port you're trying to use, try to kill it or change the connection port.


rafael
tip

Try changing the port in core-site.xml from 9000 to 9001 as it seems port 9000 doesn't work.

tip

Change the connection port and ip adress. If you're trying to connect to your server from your own computer, check if you haven't already connected to the server in another instance.


rafael

You have a different solution? A short tip here would help you and many other users who saw this issue last week.

  • Hbase installation failure
    via Ask Ubuntu by priyaudupi
    ,
  • hbase-0.20.3-indexed.jar help
    via by Praveen Bathala,
  • Sonar started but builds are failing
    via Stack Overflow by PT_C
    ,
  • GitHub comment 16405#115663850
    via GitHub by ktoso
    ,
  • can't startup Jenkins
    via by 敬錞潘,
    • java.net.BindException: Address already in use localhost: at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method) at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:137) at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:77) at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:70) at org.apache.zookeeper.server.NIOServerCnxn$Factory.<init>(NIOServerCnxn.java:122) at org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServerMain.runFromConfig(ZooKeeperServerMain.java:106) at org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeer.runZKServer(HQuorumPeer.java:85) at org.apache.hadoop.hbase.zookeeper.HQuorumPeer.main(HQuorumPeer.java:70)

    Users with the same issue

    Handemelindo
    4 times, last one,
    bandoca
    122 times, last one,
    slash
    5 times, last one,
    rocday
    1 times, last one,
    batwalrus76
    1 times, last one,
    129 more bugmates