java.net.BindException

If you like a tip written by other Samebug users, mark is as helpful! Marks help our algorithm provide you better solutions and also help other users.
tip

Try changing the port in core-site.xml from 9000 to 9001 as it seems port 9000 doesn't work.

tip

Change the connection port and ip adress. If you're trying to connect to your server from your own computer, check if you haven't already connected to the server in another instance.


rafael
tip

It might be that there's another process connecting to the same port you're trying to use, try to kill it or change the connection port.


rafael

You have a different solution? A short tip here would help you and many other users who saw this issue last week.

  • Tomcat won't start on localhost
    via Stack Overflow by dude
    ,
  • Bean locator not set - Community Forums | Liferay
    via by Unknown author,
  • Fail to start tomcat
    via Stack Overflow by Larry
    ,
  • Play Framework - JBoss Channel Exception
    via Stack Overflow by Laerte
    ,
    • java.net.BindException: Address already in use at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method) at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:463) at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:455) at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:223) at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:74) at org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint.bind(NioEndpoint.java:228) at org.apache.tomcat.util.net.AbstractEndpoint.init(AbstractEndpoint.java:866) at org.apache.tomcat.util.net.AbstractJsseEndpoint.init(AbstractJsseEndpoint.java:213) at org.apache.coyote.AbstractProtocol.init(AbstractProtocol.java:575) at org.apache.catalina.connector.Connector.initInternal(Connector.java:944) at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:107) at org.apache.catalina.core.StandardService.initInternal(StandardService.java:549) at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:107) at org.apache.catalina.core.StandardServer.initInternal(StandardServer.java:873) at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:107) at org.apache.catalina.startup.Catalina.load(Catalina.java:606) at org.apache.catalina.startup.Catalina.load(Catalina.java:629) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606) at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.load(Bootstrap.java:311) at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:494)

    Users with the same issue

    Omya
    1 times, last one,
    Unknown visitor1 times, last one,
    bandoca
    122 times, last one,
    slash
    5 times, last one,
    rocday
    1 times, last one,
    136 more bugmates