java.net.BindException: Cannot assign requested address

If you like a tip written by other Samebug users, mark is as helpful! Marks help our algorithm provide you better solutions and also help other users.
tip

It might be that there's another process connecting to the same port you're trying to use, try to kill it or change the connection port.


rafael
tip

Change the connection port and ip adress. If you're trying to connect to your server from your own computer, check if you haven't already connected to the server in another instance.


rafael
tip

Try changing the port in core-site.xml from 9000 to 9001 as it seems port 9000 doesn't work.

You have a different solution? A short tip here would help you and many other users who saw this issue last week.

  • Sonarqube is not working
    via Super User by Antony Naveen
    ,
  • Upgrade SonarQube issues
    via Stack Overflow by PT_C
    ,
  • Service - Upgrade SonarQube issues
    via by Unknown author,
    • java.net.BindException: Cannot assign requested address at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)[na:1.8.0_111] at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:433)[na:1.8.0_111] at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:425)[na:1.8.0_111] at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:223)[na:1.8.0_111] at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:74)[na:1.8.0_111] at org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint.bind(NioEndpoint.java:340)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.apache.tomcat.util.net.AbstractEndpoint.init(AbstractEndpoint.java:742)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.apache.coyote.AbstractProtocol.init(AbstractProtocol.java:458)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.apache.coyote.http11.AbstractHttp11JsseProtocol.init(AbstractHttp11JsseProtocol.java:120)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.apache.catalina.connector.Connector.initInternal(Connector.java:960)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.apache.catalina.core.StandardService.initInternal(StandardService.java:568)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.apache.catalina.core.StandardServer.initInternal(StandardServer.java:851)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.start(LifecycleBase.java:136)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.apache.catalina.startup.Tomcat.start(Tomcat.java:345)[tomcat-embed-core-8.0.32.jar:8.0.32] at org.sonar.server.app.EmbeddedTomcat.start(EmbeddedTomcat.java:62)[sonar-server-5.6.4.jar:na] at org.sonar.server.app.WebServer.start(WebServer.java:42)[sonar-server-5.6.4.jar:na] at org.sonar.process.ProcessEntryPoint.launch(ProcessEntryPoint.java:102)[sonar-process-5.6.4.jar:na] at org.sonar.server.app.WebServer.main(WebServer.java:68)[sonar-server-5.6.4.jar:na]

    Users with the same issue

    esaar
    esaar4 times, last one,
    Unknown visitor1 times, last one,
    linxiaolong
    linxiaolong1 times, last one,
    kuldeep
    kuldeep12 times, last one,
    Unknown visitor1 times, last one,
    136 more bugmates