org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to initialize component [Connector[HTTP/1.1-9006]]

Searched on Google with the first line of a JAVA stack trace?

We can recommend more relevant solutions and speed up debugging when you paste your entire stack trace with the exception message. Try a sample exception.

Recommended solutions based on your search

Samebug tips

,
Expert tip

It might be that there's another process connecting to the same port you're trying to use, try to kill it or change the connection port.

,
Expert tip

Change the connection port and ip adress. If you're trying to connect to your server from your own computer, check if you haven't already connected to the server in another instance.

Solutions on the web

via Super User by Antony Naveen
, 10 months ago
Failed to initialize component [Connector[HTTP/1.1-9006]]
via Google Groups by soma srikanth, 1 year ago
Failed to initialize component [Connector[HTTP/1.1-80]]
via 91r.net by Unknown author, 1 year ago
Failed to initialize component [Connector[HTTP/1.1-9000]]
via Stack Overflow by PT_C
, 2 years ago
Failed to initialize component [Connector[HTTP/1.1-9000]]
via howtobuildsoftware.com by Unknown author, 2 years ago
Failed to initialize component [Connector[HTTP/1.1-9000]]
via Stack Overflow by Pranshu
, 1 year ago
Failed to initialize component [Connector[HTTP/1.1-38099]]
org.apache.catalina.LifecycleException: Failed to initialize component [Connector[HTTP/1.1-9006]]
at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)
at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:433)
at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:425)
at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:223)
at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:74)
at org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint.bind(NioEndpoint.java:340)
at org.apache.tomcat.util.net.AbstractEndpoint.init(AbstractEndpoint.java:742)
at org.apache.coyote.AbstractProtocol.init(AbstractProtocol.java:458)
at org.apache.coyote.http11.AbstractHttp11JsseProtocol.init(AbstractHttp11JsseProtocol.java:120)
at org.apache.catalina.connector.Connector.initInternal(Connector.java:960)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardService.initInternal(StandardService.java:568)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardServer.initInternal(StandardServer.java:851)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.init(LifecycleBase.java:102)
at org.apache.catalina.util.LifecycleBase.start(LifecycleBase.java:136)
at org.sonar.server.app.EmbeddedTomcat.start(EmbeddedTomcat.java:62)
at org.sonar.server.app.WebServer.start(WebServer.java:42)
at org.sonar.process.ProcessEntryPoint.launch(ProcessEntryPoint.java:102)
at org.sonar.server.app.WebServer.main(WebServer.java:68)

Users with the same issue

4 times, 1 year ago
Samebug visitor profile picture
Unknown user
Once, 1 year ago
Once, 5 months ago
Once, 2 weeks ago
12 times, 1 year ago
163 more bugmates

Know the solutions? Share your knowledge to help other developers to debug faster.